dissabte, 15 de desembre de 2007

Modelat en fang d'una escultura dreta 1

Procediment
Es necessita construïr l'estructura de la figura ja que el fang per les lleis de la matèria no s'aguanta dret.
L'eix principal és un ferro atravessat per uns quants forats a la part de dalt que ha de tenir la forma bàsica de la figura i ha d'estar acollat a una base de fusta. Comença amb la cama que planta, va fins a la cadera, es torça i puja fins el coll.
A l'altura de la clavícula s'hi lliga amb filferro un alambre bastant gruixut amb forma de triangle. Si la figura és una mica gran es pot fer un entrelligat de filferro perquè el fang s'hi aguanti millor.
Al damunt s'hi lliguen els braços que estan fets amb un alambre gruixut i són independents.
El coll és un troç de plom lligat amb filferro.
Es lliga un altra alambre per la cama que no planta.
Si l'escultura és una mica gran com aquesta s'aconsella posar-hi unes tres creus fetes de canya i filferro. Es lliguen en el punt que es preveu que hi haurà més volum.
Història
Aquesta setmana he començat una escultura nova després d'un llarg període que la vida m'ha fet estar per qüestions molt dures. Per fi, en tenia moltes ganes! He de retrobar la il.lusió perquè aquesta escultura sigui viva i autèntica com les demés. Avui només puc mostrar l'esquelet. Això que veieu és l'estructura per modelar una figura dreta, imprescindible perquè s'aguanti el fang i poc a poc vagi agafant forma.

1 comentari:

Rosa M. Bessó ha dit...

A veure si vaig veient més les coses que fas en directe i no a través del blog.

L'Aran acabada

 Avui us presento l'Aran acabada. He treballat sense ella per fer els detalls finals l'equivalent aproximat en temps d'unes tr...