diumenge, 22 de novembre de 2015

Fundació Güell - Acte dedicat a una nova escultura amb una llarga història.

Unes paraules sobre la història de l'escultura.
El president de la fundació Güell, els becaris d'enguany i jo mateixa.

Els protagonistes de la jornada artística.

Al Saló d'actes de Casa Llotja de Mar van preparar un acte institucional molt acurat amb tota mena de detalls per tots els que d'una manera o altra donàvem sentit a la tarda artística. La manera de preparar i muntar els actes ha evolucionat de manera molt positiva després de 20 anys. El 1995 era la guanyadora de la Beca Güell d'escultura i recordo que l'acte més destacat va ser el de la inauguració de l'exposició al Reial Cercle artístic. Ara diplomes, projeccions, paraules de tots els protagonistes,
ben diferent en positiu. I una exposició que faran els guanyadors d'enguany, totalment excepcional al palau Güell de la fundació i de l'arquitecte Gaudí.
Em va tocar explicar els motius de l'arribada de l'escultura "Amandine" a la fundació i la història que la va veure nèixer i ara viatjar al seu nou emplaçament.
Tot i que l'acte es va celebrar en l'espai que la fundació hi te una part de despatxos, el seu emplaçament definitiu és al Reial Cercle Artístic de Barcelona, on hi romanen totes les obres dels guanyadors dels diferents anys i diferents edicions de les beques Güell.
Després de les paraules del president de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de les del president de la Fundació Güell em va tocar a mi explicar la història de de l'escultura que ja forma part de la funació.

L'Aran acabada

 Avui us presento l'Aran acabada. He treballat sense ella per fer els detalls finals l'equivalent aproximat en temps d'unes tr...